Det handler om å formidle....

Godøy Kystmuseums Loshistorie, fiskeri og krigshistorie, arkeologiske historie med vekt på romersk jernalder, basert på funn fra de fire store gravhaugene i kommunen. Steinalder og bronsealder blir formidlet med en koffert full av stein og bronse gjenstander.








Ulsteinvik

77 ivrige elever etterhvert fordelt på 4 grupper med hjelp av tre lærere ved Osnesstranda. Så flott område med bronsealder haugen noen meter i fra. Vi rigger oss til med pil og bue, 50 leiken som for dagen ble 34-leiken! Vi har taukamp og jobber med lagde ristninger på skiferplater, og vi går igjennom steinalder kofferten og selvfølgelig snakker vi om Osneshaugen.
Den monumentale haugen med funn av kunn en hellekiste uten bunn. 6 meter høy og 45 meter i tverrmål. Ca 30 meter fra haugen ble det på 1800 tallet funnet en gullring, som tros stamme fra en sekundær nedgraving. Ringen er datert til 300 tallet e kr! Og det er samme tid som de tre store gravhaugene på Godøya: Eilifrøysa, Vigra: Blimshaugen og Valderøya: Valderhaugen (Kongshaugen).
Giske derimot har sin Mjeltehaug med datering bronsealder, samme som Osneshaugen, og en sekundær nedgraving fra romersk jernalder! Og står man på toppen av Osneshaugen ser vi over til Godøya! Er det ikke spennende...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar