Det handler om å formidle....

Godøy Kystmuseums Loshistorie, fiskeri og krigshistorie, arkeologiske historie med vekt på romersk jernalder, basert på funn fra de fire store gravhaugene i kommunen. Steinalder og bronsealder blir formidlet med en koffert full av stein og bronse gjenstander.








Fredagsaktiviteter, flint og obsidian på Godøy Kystmuseum

Fredag 30 juli hadde vi som vanlig fredagsaktivitet på museet. Denne fredag regnet det så det ble inneaktiviteter, som skinnposer, runemaling, tre glassperler mm. Men det mest spesielle med denne dagen var besøket fra Sverige. Sveriges beste flintsmed...og tillike verdens tredje beste flintsmed satt og viste sine kunster hos oss.
Han lagde piler, flekker (kniver), økser i flint og obsidian. Obsidian er lava fra vulkanutbrudd som har blitt nedkjølt fort før det rekker å krystallisere seg og det blir naturlig glass. Obsidian finner vi vanligst i svart og mahogny. En viss sort er gjennomsiktig og kan bli femhundre ganger skarpere en kirurgisk stål. Obsidian brukes derfor i dag i russland og nordamerike under øye og skjønnhets -operasjoner. Obsidianen deler cellen i stedenfor å rive den i stykker, som vanlig skalpell kan gjøre. Såret vil da leges fortere og minske arrdannelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar