Det handler om å formidle....

Godøy Kystmuseums Loshistorie, fiskeri og krigshistorie, arkeologiske historie med vekt på romersk jernalder, basert på funn fra de fire store gravhaugene i kommunen. Steinalder og bronsealder blir formidlet med en koffert full av stein og bronse gjenstander.








Veien Kultursenter

Keramikk brenning i Hønefoss.
22 juli var jeg så heldig å bli invitert til Veien Kultursenter i Hønefoss for å vise et sett man kan brenne keramikk på. Jeg hadde med meg min vennine og tidligere studievennine Bea fra Sverige. Vi hadde på forhånd laget flere perler, små krukker og figuriner som "moder jord".

Bea, Heidi og Liv ved bålet inne i jernalderhuset
På Veien Kultursenter har de konstruert et jernalder hus "in situ", altså i reelle stolpehull datert romersk jernalder. P g a været måtte vi være innendørs da vi skulle brenne keramikken. Siv Anita som hadde invitert oss hadde også med seg kollega Emma og flere flotte kvinner fra "jernringen", en gruppe med voksene jenter som kan alt om håndarbeide. Foruten å brenne keramikkperler mm i tidligere brente krukker på bålet, lagde vi godis og fisk på planke. Godisen var solbærblad med egg, honning og nøtter.

Arrangemanget var annonsert og flere besøkende var innom! Stemningen var god og meget varm og røykfull. Det ser ut til at alle hus som konstrueres som jernalderhus har vanskligheter med å få ut røyken, selv om dette huset var en av de bedre:)

Veien Kultursenter hadde også to flotte utstillinger inne i Hovedmuseet. Den ene handler om Helena og utspiller seg i tre forskjellige tidsepoker, forntid, 1800 tallet og nåtid...spennende!!!
Den andre vistre arkeologiske funn fra det store gravfeltet rett ved museet, så enkel men så rørende og formidlende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar